2012. április 11., szerda

Ki az élő és ki a halott?

Ki az élő és ki a halott?

 

1.fejezet



tükörből visszamosolyog rám egy nő. Egy nő akit a boldogság gyönyörűvé varázsolt. Egy nő aki gyönyörű szép esküvői ruhában, gyönyörű szép cipőkben, és göndör hajában egy gyémánttal kirakott diadémmal úgy érzi övé az egész világ. Az egész világ számára egy csodálatos, sármos, jóképű, gyerekes írót jelent. Igen ez én vagyok Kate Beckett nyomozó, menyasszony, feleség. Pár órán belül hozzámegyek életem nagy szerelméhez Richard Castle-höz. Eddig még soha nem voltam annyira boldog mint az ő erős, védelemző karjaiban. Nem számít hányszor mondjuk egymásnak, hogy szeretlek vagy, hogy hányszor kelet fel hajnalban és nem alszok vissza csak azért, hogy nézhessem milyen békésen alszik. De ez nem volt mindig így. Sajnos volt idő mikor azt hittem, hogy örökre elveszítem Ricket, és ezt csak a saját makacsságomnak kösszönhettem volna, De talán az lesz a legjobb ha az elején kezdem el mesélni a történetünket. ( Már a legelső pillanatban belé szeretem csak ezt még akkor nem akartam bevallani magamnak ezért az érzelmeimet elástam a szívem mélyére.)

,,Egy gyilkossági ügyben nyomoztunk én és két másik nyomozó Esposito és Ryan. A gyilkos Richard Castle krimi író könyveiből az ötleteket a gyilkosságokhoz. Épp az egyik könyve bemutatójáról vittem be az őrsre. Már nem emlékszem pontosan de valahogy így zajlott a legelső beszélgetésünk:
-Mr. Castle - kérdeztem egy harmincas éveiben járó elegáns férfitól aki egy fiatal lánnyal beszélgetett. Akkor még azt hittem, hogy ő az aznap esti partnere/szerzeménye, de mint később kiderült ő a lánya Alexis.
-Hová parancsolja?- kérdezte. Gondolom azt hitte, hogy énis egy női rajongó vagyok aki majd megveszik érte hogy a mellére dedikáljon.
-Kate Beckett nyomozó NYPD, egy gyilkossági ügyben nyomozok kérem fáradjon velem. - soha nem fogom elfelejteni azt az arckifejezését. Úgy nézett rám mint a rémült kisgyerek akit rajta kaptak valamilyen csínytevésen.''

Így zajlott a legelső találkozásunk. Természetesen sikerült megoldani az ügyet Castle segítségével. Mivel a polgármester jó barátja ezért sikerült elérnie, hogy mellettem dolgozhasson. Néha nagyon idegesítő volt, de szinte mindig az ő segítségével sikerült megoldani az épp aktuális gyilkosságot. Ha ennél többet szeretnél megtudni a közös munkáról olvassátok el Richard Castle Niki Heat könyveit.

Na sikerült elolvasni a könyvet?:)
Akkor jó neki is kezdek egy olyan történetnek ami nincs benne a könyvekben de mind kettőnk életében mérföldkőnek számít. Mondhatni ezek a dolgok hoztak össze minket.